13 decembrie 2008

Vorbe de început...


E ora 2.34 a.m. şi eu nu am somn. Cred că e din cauza lunii. E lună plină, apropo. Şi afară e un frig de crapă pietrele şi bate un vânt de-ar face gelos până şi crivăţu de la Polu Nord. Hmm.. din lipsă de ocupaţie, stau în faţa monitorului şi scriu aceste rânduri.. mai mult să nu mă ia somnu.. pe acordurile Just Dance by Lady GaGa, se poate spune că am destulă inspiraţie.. sau nu..

Zilele astea am fost incredibil de morocănoasă şi irascibilă, ceea ce m-a enervat şi pe mine la culme.. îmi venea să-mi trag câte o palmă cu picioru să-mi revin.. da m-am abţinut eroic. Se întâmplă ceva sigur.. nu încape îndoială.. dar decât să stau să caut nod în papură la fiecare stare emoţională prin care trec, mai bine să vă povestesc ce se întâmplă prin minunata capitală, oraşul meu natal şi locul meu de baştină...

Păi, având în vedere că se apropie minunatul şi mult aşteptatul Crăciun, cea mai frumoasă sărbătoare a anului, şi preferata mea de altfel, întregul oraş s-a umplut de mii, dacă nu milioane de instalaţii şi beculeţe de toate formele şi culorile, tocmai în spiritul acestei sărbători. Până şi la mine în liceu s-au pus perdele de beculeţe ("norocu" nostru că s-au pus doar la parter) parcă am fi un pom de Crăciun, vorba aia.. acum înţeleg şi eu cu adevărat ce înseamnă expresia asta :> mă rog.. să trecem peste.. hai să nu fiu rea.. dacă stau să mă gândesc puţin şi să nu critic aşa de mult, chiar este ceva cu totul special, şi adecvat acestei sărbători, aşa că nu am de ce să mă plâng.. îmi pare rău doar pentru că nu este zăpadă.. şi asta chiar mă deprimă.. ce bine era dacă mă năşteam şi creşteam în Braşov.. acolo ar fi fost zăpadă din plin, şi aer curat, şi miros de brazi ..o minunăţie.. nu ca în Bucureşti.. poluare, gunoaie, zgomote, oameni irascibili..

Hmm.. ce-ar fi? Deci gata... mă mut în Braşov. Parcă mă şi văd.. într-o casă/apartament aproape de Piaţa Sfatului, în fiecare zi plimbare pe acolo, şi cunoaşterea unor oameni noi şi cu totul speciali, schimbarea impresiilor şi multe alte lucruri pe care de altfel le pot face şi aici, în Bucuresti, dar acolo parcă e o altă lume.. şi deodată sună telefonu şi o trezeşte pe Monica din visare...

Eh.. până o să ajung eu să mă mut în Braşov, mai am multe de descoperit în Bucureşti :) aşa că zilele astea mă duc să testez gheaţa de la patinoarele proaspăt amenajate.. poate mă aleg cu vreo glezna ruptă (doamne fereşte! deşi mă cred în stare).. dacă aveţi drum pe la sala Dalles, ne vedem acolo mai mult ca sigur.. sunt sigură că şi voi aveţi multe de cumpărat de acolo pentru voi şi cei dragi, aşa că de ce nu? daca nu.. la patinoar ;) patinăm până nu mai putem, luăm câteva căzături zdravene, îngheţăm bine-bine, şi mergem la un vin fiert cu scorţişoară, să ne mai venim în simţiri.. poate şi o narghilea? cine stie.. la "Valea Regilor" e super bună.. mai ales aia cu mere verzi sau scorţişoară.. hai că am facut destulă reclamă.. vă învăţaţi dup-aia..

Păi.. cam atât în seara asta.. mi-am exersat destul talentu meu de mare scriitoare de bestseller-uri în devenire.. şi mă duc la culcare că mi-e foarte somn.. noapte bună!

Un comentariu:

  1. nu ca in Bucuresti.. poluare, gunoaie, zgomote, oameni irascibili..ca monica :))

    RăspundețiȘtergere