26 martie 2009

Nu încerca să negi

Te-ai gândit vreodată ce doare mai mult? Să spui ceva şi să-ţi fi dorit să n-o fi făcut? Sau să nu fi spus nimic şi să-ţi fi dorit să fi spus? Cred că cele mai importante lucruri sunt cel mai greu de spus. Nu-ţi fie teamă să spui cuiva că îl/o iubeşti. Dacă o faci, s-ar putea să-ţi frângă inima. Dar dacă n-o faci, s-ar putea să o frângi tu lui/ei.
Te-ai decis vreodată să nu te cuplezi cu cineva doar pentru că erai prea speriat că o sa pierzi ceea ce aveai deja cu acea persoană? Inima ta e cea care decide de cine îi place şi de cine nu. Nu-i poţi porunci inimii, ea decide singură... când te astepţi mai puţin, sau chiar când nu vrei să se întâmple.
Ai vrut vreodată să iubeşti pe cineva cu toată fiinţa ta, dar acea persoană a fost prea speriată ca să te lase? Prea mulţi dintre noi stau deoparte pentru că le e teamă să le pese de cineva... de teama că acelei persoane nu-i pasă atat de mult, poate chiar deloc.
Ţi-ai negat vreodată sentimentele pentru cineva doar din teama de respingere? Minţim când ne este teamă... teamă de ceva ce nu ştim... teamă de ce vor crede ceilalţi... teamă de ce s-ar putea descoperi despre noi.
Dar de fiecare dată când spunem o minciună, lucrurile de care ne temem se înmulţesc. Viaţa înseamnă să-ţi asumi riscuri, şi câteodată chiar trebuie să iei măsuri. Nu fi o persoană care trebuie să se uite în urmă şi să se întrebe ce-ar fi putut face sau ce-ar fi putut avea.
Ce-ai face dacă de fiecare dată când te îndrăgosteşti, trebuie să-ţi iei rămas-bun? Ce-ai face dacă de fiecare dată când vei avea nevoie de cineva, acea persoană nu va fi alături de tine? Ce-ai face dacă prietenul tău cel mai pun ar muri mâine şi nu ai avut măcar şansa să-i spui ce simţi (chiar dacă ar fi să-i spui că nu-ţi mai pasă)? Ce-ai face dacă ai iubi pe cineva mai mult ca niciodată şi n-ai putea să fii cu acea persoană? Ce-ai face dacă n-ai avea niciodată şansa să spui cât de mult îţi iubeşti familia şi prietenii?
Te-ai gândit vreodată la aceste lucruri? Sunt sigură că da, pentru că şi eu am făcut-o. Şi gândeşte-te mereu că trebuie să eviţi toate dramele prosteşti şi să-ţi asumi riscuri pe care să nu le regreţi mai târziu pentru că la un moment dat, au fost exact ceea ce ţi-ai dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu