02 iulie 2010

Cifra magică 3


Am citit nenumărate articole cu şi despre bac postate pe mai toate blogurile pe care le urmăresc şi mi-am zis că n-ar fi un capăt de ţară dacă aş scrie şi eu ceva despre subiectu' ăsta. Că doar m-am numărat şi eu printre (ne)fericiţii care au dat bacu' şi m-am hotărât să-mi expun şi eu umila părere despre desfăşurarea acestui examen.

Deci, să începem cu începutul. Cică a fost odată o turmă de oi.. ăăă, de elevi, pardon.. şi aceşti elevi trebuiau să treacă trei probe pe drumul iniţiatic al vieţii lor pentru a demonstra că sunt apţi de a înfrunta problemele vieţii. Aşa că, înarmaţi cu pixuri, sticle de apă sau suc, buletine şi diverse metode de a frauda examenul, s-au dus care încotro să-şi demonstreze aptitudinile.

Prima probă era lupta cu zgripţuroaica numită Limba şi Literatura Română (are un nume al dracului de lung, ştiu!), de care poate se temeau cel mai tare având în vedere că era şi prima pe care trebuiau să o înfrunte. Mie una mi-era mai frică de poezie, mă gândeam că cine ştie ce pică şi habar n-aveam. Şi înainte să intrăm în săli, ce-mi vine mie să mă destăinui dragilor mei colegi: "ar fi chiar culmea prostiei să pice tot basmu', ca la capacitate!" a fost replica mea. Şi ce credeţi că s-a întâmplat? A picat basmul!

A doua probă pe care a trebuit să o trec a fost lupta cu zmeoaica Istorie, de care chiar că mi-era cel mai frică. Mai ales că n-am avut nicio tangenţă cu ea de când mă ştiu. Am ameţit câţiva ani p-acolo, câteva războaie şi nişte denumiri de imperii, dar în rest a fost bine. Partea mai bună a fost că am avut nişte supraveghetori de nota 20. Şi m-am ofticat că nu-mi luasem memoratoru' la mine. În fine, totu' a fost bine.

Şi ultima, dar nu cea din urmă, a treia probă a fost pentru mine ca întâlnirea cu Sfânta Vineri deghizată în Zâna Geografie. Nu prea mă stresasem aşa tare. Ştiam că ştiu geografie, doar am fost olimpică, ce naiba! Da' trebuia s-o dau eu în bară că altfel nu mă simţeam bine. Şi da, n-am fost în stare să fac o amărâtă de împărţire să aflu densitatea populaţiei în Olanda (am o problemă cu cifrele.. mă descurc cu ele doar când e vorba de bani!) şi n-am ştiut curenţii din Marea Neagră (ruşine să-mi fie că n-am aruncat un ochi pe lecţia cu Marea Neagră!)

Mda, cam asta ar fi experienţa mea cu bacu' şi drumu' iniţiatic pe care l-am parcurs până acu. Mai trebuie să aflu rezultatele şi sper să mă liniştesc. Oare?

2 comentarii:

  1. Mie-mi pare ca te-ai descurcat.

    RăspundețiȘtergere
  2. La fel si eu cred ca ai trecut cu brio,ce a fost greu a trecut!

    RăspundețiȘtergere