23 ianuarie 2010

Mai am un singur dor

Doamne...

Ajută-mă să le pot spune celor puternici adevărul în faţă! Să nu mint... doar pentru a câştiga aplauzele celor slabi!

Dacă-mi dai noroc, nu-mi lua fericirea! Dacă-mi dai putere, nu-mi lua raţiunea! Dacă-mi dai succes, nu mă lipsi de umilinţă! Iar dacă-mi dai umilinţă, nu-mi lua demnitatea!

Ajută-mă să văd întotdeauna şi reversul medaliei! Nu mă lăsa să-i învinovăţesc pe ceilalţi pentru că nu gândesc ca mine! Învaţă-mă să iubesc oamenii ca pe mine însămi! Învaţă-mă să mă judec ca pe restul! Nu mă lăsa să alunec în orgoliu... şi nici în disperare sau eşec. Mai bine aminteşte-mi că eşecul este experienţa care precede triumful!

Învaţă-mă ca în ciuda suferinţelor... să merg înainte! Învaţă-mă ca în ciuda decepţiilor... să-mi recapăt încrederea! Învaţă-mă că a ierta este cel mai important lucru pentru cel puternic... şi că răzbunarea este semnalul primitiv al celui slab!

Dacă-mi iei norocul, lasă-mi speranţa! Dacă-mi iei succesul, lasă-mi puterea de a trece peste eşec! Dacă eu aş greşi cuiva, dă-mi curajul să-mi cer iertare! Dacă cineva mi-ar greşi mie, dă-mi curajul şi puterea să-l pot ierta!

A, da.. şi încă ceva.. aproape uitasem..

Doamne, dacă eu uit de Tine,
Tu să nu uiţi de mine!


6 comentarii:

 1. Corect, ai dreptate Inadorabilo :p e usor sa ceri, mai greu e sa pui in practica ceea ce primesti :) dar, cu putina vointa, eu zic ca se poate :)

  RăspundețiȘtergere
 2. si... Doamne, da-mi rabdare sa am rabdare, caci niciodata nu am :-<

  foarte frumos ai scris :*

  RăspundețiȘtergere
 3. daca ar scrie Tata pe o foame cerintele noastre si ni le-ar arata la batranete, si pe o alta foaie tot ceea ce am facut noi bun, cred ca ar fi o discrepanta enorma :p tu ce zici?

  da asa suntem noi, cerem doar si de multe ori uitam sa mai si dam inapoi :)

  oricum e o rugaciune frumoasa :) bravo:p

  RăspundețiȘtergere
 4. foarte frumoasă şi foarte profundă...

  RăspundețiȘtergere