01 ianuarie 2010

Punct şi de la capăt

S-a mai dus un an. Oare când o fi trecut? Nici nu pot să-mi dau seama, dar încet-încet conştientizez că e, totuşi, adevărat... a trecut pe lângă mine, sau mai bine zis, prin mine. A fost un an greu, în care am făcut cunoştinţă cu unele sentimente şi trăiri pe care nu mă credeam în stare să le deţin, sau dacă le aveam, nu eram sigură că sunt aşa de puternice. Am râs din tot sufletul, am fost fericită încât credeam că pot muta munţii din loc, zâmbetul meu orbea pe oricine îl privea, ochii mei radiau şi scânteiau de fericire. Dar, cum momentele fericite alternează cu cele nefericite, am cunoscut şi suferinţa, am învăţat ce înseamnă să fii părăsit fără un motiv concret, am învăţat că lacrimile sunt singurele care îmi înmoaie inima şi îmi purifică vederea. Da, am plâns, sunt om, doar! Nu pot fi fericită mereu. Iar ca să fii fericit, trebuie să ştii ce înseamnă suferinţa, pentru că abia atunci vei fi recunoscător când vei putea spune din toată inima: "am tot ce vreau, sunt cel mai fericit om de pe pământ!" Şi m-am hotărât să las trecutul în urmă, mort şi îngropat, undeva în adâncul sufletului şi să nu mai iasă niciodată la iveală. Aşadar, anul care tocmai a trecut, nu este pentru mine decât un capitol încheiat din cartea ce vreau poate să mi-o scriu singură.

Anul acesta vreau să iau totul de la capăt. Să uit de tot, prin tot ce am trecut, să las totul în urmă fără vreo urmă de remuşcare. Vreau să fie un nou început pentru mine. Vreau să-mi descopăr un nou eu, pentru că pe cel vechi l-am omorât azi-noapte. Vreau să găsesc puterea să merg înainte fără a arunca vreo privire înapoi măcar, să-mi trăiesc prezentul şi să mă gândesc foarte puţin la viitor. Uneori, deciziile spontane sunt cele mai bune. Am fost la pământ, dar m-am ridicat. M-am scuturat de praf şi am mers mai departe. Poate e mai bine... să trec prin toate astea, pentru că numai aşa voi învăţa ce înseamnă viaţa şi voi aduna experienţă.

Iar acum, asemenea unei păsări phoenix, renasc din propria-mi cenuşă, mai puternică decât am fost înainte şi cu mai multă poftă de viaţă decât am avut vreodată.

9 comentarii:

 1. well, intai de toate, la multi ani! apoi ... mersi pt aprecieri ... apoi, eu nu am citit ce ai scris, abia m-am intors de pe meleagurile tarii .. insa o sa o fac! am citit ultimul post si tot ce pot sa zic e ca : veninul de azi, e medicamentul de maine! don't worry ... timpul e burete! absoarbe si sterge tot! :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Orice sfârşit este un nou început!Iţi doresc să ai parte de un an mai bun decât precedentul!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mult succes in redescoperirea ta:)...toate cele bune:)

  RăspundețiȘtergere
 4. La Multi Ani!Iti doresc un an fericit!:* Sa fii sanatoasa si voioasa!:*

  RăspundețiȘtergere
 5. Sper sa realizezi tot ce ti-ai propus,e foarte important!Ai grija de tine>:D<:*

  RăspundețiȘtergere
 6. ca de obicei....un articol frumos. Ceea ce ai scris tu acolo e doar o lectie din multe altele care vor urma. Asa ca nu iti doresc decat sa infrunti cu capul sus orice greutate si sa nu uiti cand e greu ce insemna sa fi fericita. Zambeste mereu si ai sa vezi ca totul pare mai usor, fa glume atunci cand situatia pare radical de grea si treci peste orice ca si cand nu ar fi....chiar daca undeva acolo in tine, reculul acesteia se va mai simtii.

  Un an bun si plin de impliniri sa ai:)

  RăspundețiȘtergere
 7. P.S. - ti-as mai zice cateva lectii pe care le vei invata dar consider ca daca te las pe tine sa le descoperi itit va fi mai bine pe viitor :)

  RăspundețiȘtergere
 8. http://www.youtube.com/watch?v=SpOE_ID3g3g

  e fain cand iti vezi cuvintele simtite si scrise de altii :D

  RăspundețiȘtergere