13 aprilie 2010

Flirtând cu inamicu'

Deci nu-mi vine să cred cât de repede poa' să treacă timpu'! Parcă ieri începuse anu' şcolar şi acu' când mă gândesc cu stupoare, nu mai sunt decât două luni mari şi late până la bac! Am conştientizat şi eu într-un final situaţia critică în care mă aflu şi a cam început să mă ia panica. Mai ales când mă gândesc că sunt paralelă cu istoria, pur şi simplu n-avem nicio treabă una cu alta. Eu n-o plac, ea nu mă place. Şi oricât aş încerca să am anturaj cu ea, nu se poate. Şi când nu se poate, păi nu se poate! Ce să mă mai ascund atâta după deget.

Mă gândesc că dacă scriu despre asta, poate o să-şi dea şi ea seama cât de greu îmi e să o înţeleg şi o să mai lase garda jos. Dacă nu întotdeauna, măcar din când în când. Pe bune, deci chiar vreau să te înţeleg, scumpă istorie care-mi scoţi peri albi şi mă bagi în ceaţă de fiecare dată când deschid cartea! Ajută-mă şi tu într-un fel! Vreau să fim prietene, să ne înţelegem. Vreau să te cunosc, să te descopăr, să te descifrez!

Ştiu că şi tu vrei în felu' tău dar nu oricine poate înţelege tainele pe care le ascunzi. Vezi ce frumos îţi vorbesc? Hai te rog, lasă-mă să te pătrund, să-ţi ajung la esenţă, să reuşesc ce alţii nu au putut, şi aici mă refer la cei care sunt şi mai paraleli ca mine. Hai să încercăm să ne apropiem, să ne intersectăm cumva! Promit că o să fiu mai răbdătoare, iar de fiecare dată când mă enervez că nu înţeleg nimic, o să trag aer în piept, o să număr până la 10 şi o să mă calmez, pentru a putea s-o iau de la capăt. Promit că n-o să mai închid cărţile nervoasă şi o să plec afară să mă recreez. O să fac tot posibilul să mă destăinui ţie, aşa cum şi tu o să faci la rândul tău. Ce zici?

Sau mai bine facem un pariu. Dacă mă ţin ca scaiu' de tine, o să iau cel puţin un 7 la bac. Şi dacă iar te las baltă când îmi sare ţandăra, tu o să te superi pe mine şi o să mă calmezi, o să lipeşti foile cărţii de degetele mele şi o să faci tot posibilu' să nu ies afară până nu eşti tu convinsă că am înţeles lecţia respectivă. Merge aşa?

Eu zic că da, pentru că la urma urmei, nu prea îmi permit să pierd pariu' ăsta. Adică nu-mi permit chiar deloc să-l pierd pentru că nu mi-ar aduce nimic bun. Şi cum necazul tot caută anturaj cu mine de ceva vreme şi nu mă lasă în pace, eu zic că n-ar strica şi un pic de fericire dozată pe ici, pe colo, nu?

2 comentarii:

  1. Hmm...daca nu ai invatat de la inceput ,cam greu e sa recuperezi dupa.Eu acuma imi trag ponoasele cu fizica,in generala nu prea am invatat si acum imi mananc mainile.Chestia este ca trebuie sa o iei de la inceputul inceputului si sa incerci cu calm.Ca daca te gandesti"Vai nu stiu nimic.Vai mai e o luna!",te panichezi si nu faci nimic.Deci...take it easy.Aa!Şi un mic secret:Incearca sa inevti facand asocieri:facio asociere intre o lectie si o....melodie-sau un film-na!Cum crezi ca iti e mai bine.Mie mi-a placut f.f.f.f mult,anul trecut era cat p-aci sa ajung pe tara,dar nu a fost sa fie(cred k era mai bine,ca ar fi fost o munca titanica).
    Oricum,fii atenta la ore,si apuca-te de invatat!(daca nu,de tocit:))):))
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da' nu poti tu sa-ti alegi alta prietena? Ca e o lista luuunga cu optiuni.

    RăspundețiȘtergere