15 mai 2011

Eurovision 2011


Părerea mea despre Eurovision-ul de anul acesta? Una cât se poate de bună. Organizatorii s-au întrecut pe ei înşişi. Jocurile de lumini, efectele care mai de care mai speciale, îţi luau pur şi simplu ochii. Dacă nu te încânta prestaţia muzicală a celor de pe scenă, cu siguranţă erai captivat de ce era în spatele lor. Mai mult sau mai puţin.

Au fost câteva piese care mi-au atras atenţia, artişti talentaţi, o varietate surprinzătoare de creaţii vestimentare (designerii chiar s-au întrecut pe ei înşişi!). Dar să lăsăm la o parte descrierile siropoase şi să vă spun ce mi-a plăcut în cadrul acestui spectacol.

Irlanda: Jedward, gemenii excentrici ai Irlandei îmbrăcaţi în colanţi au avut o piesă mai mult decât bună, pentru care aş fi votat dacă aş fi avut credit. Şi da, chiar băgam mâna în foc că "Lipstick" ar fi preferata juriului şi a publicului, alături de Azerbaidjan. Dar n-a fost să fie.

Azerbaidjan: Ell & Nikki au atras atenţia cu piesa "Running Scared", o piesă romantică, o baladă care te lasă fără cuvinte. Nu m-am aşteptat niciun moment să câştige, cel mult să fie în top 5. Dar, felicitări!

Suedia: Eric Saade cu piesa "Popular" au oferit publicului un spectacol cât se poate de reuşit. O piesă optimistă, cu versuri autoîncurajatoare şi cu mare lipici la audienţă. Meritau să câştige şi ei. Foarte bună piesa.

Ucraina: Mika Newton, o domnişoară blondă cu un look angelic, ne-a încântat simţul auditiv cu piesa "Angel", o melodie care pe mine cel puţin m-a captivat de la primele note. Rochia de culoarea şampaniei, completată de "aripile" de pe umeri i-au definit stilul şi i-au adus câteva bile albe din partea mea. O piesă mai mult decât excepţională. Ca să nu mai spun de domnişoara care desena în nisip. Artă din toate punctele de vedere. Bravo, Ucraina!

Estonia: Mi-a plăcut şi piesa lor. "Rockefeller Street" e genu' ăla de piesă pe care o asculţi în maşină la maxim gonind pe autostradă. M-a cam dezamăgit rochia ei. Da' acu pe bune.. cui naiba îi pasă că urăsc eu rozu' ...melodia e baza, nu îmbrăcămintea.

Şi cam ăsta ar fi un Top 5 realizat din gusturile şi preferinţele mele.


Un comentariu: