12 iunie 2009

Cu un zâmbet

Aseară stăteam aiurea pe net.. căutam diverse, nici nu mai ştiu.. melodii, filme noi, ce-a mai apărut.. că mă cam plictiseam nu de alta.. şi trebuia să-mi găsesc ocupaţie. Şi cum navigam eu cu feluca (un fel de bărcuţă care lasă vântul egiptean să-i umfle vela pe apele Nilului) pe net, nu ştiu cum am dat peste un citat, care mi-a atras atenţia şi care suna în felul următor:

"Pe măsură ce creştem, descoperim că până şi persoana care nu trebuia să ne dezamăgească vreodată, probabil o va face. Vei avea inima frântă cel puţin o dată, şi de fiecare dată, va fi din ce în ce mai rău. Vei frânge şi tu inimi, aşa că adu-ţi aminte cum era când sufereai. Te vei certa cu cel mai bun prieten. Îţi vei învinui noul iubit pentru ce a făcut cel dinainte. Vei plânge pentru că timpul trece prea repede şi, poate, vei pierde pe cineva drag. Aşa că, nu-ţi pierde timpul trăind cu regrete, fă-ţi o mulţime de poze, bucură-te de viaţă (că doar una ai!), râzi cât poţi de mult şi la o cât mai mare intensitate fără să-ţi pese de ce zic ceilalţi şi iubeşte ca şi când n-ai fi avut niciodată inima frântă. Pentru că, pentru fiecare 60 de secunde în care stai supărat pierzi un minut de fericire din viaţă, pe care nu ţi-l mai poate da nimeni înapoi"

Aşa că, am stat şi am meditat la asta.. şi mi-am zis că nu se merită să fiu supărată sau să-mi pară rău pentru cine ştie prostii mai mari ca mine.. şi că e mult mai bine dacă trec peste toate cu zâmbetu pe buze, în primu rând pentru sănătatea psihicului meu.. că nu vreau să mă sclerozez la 25 de ani, dacă nu chiar mai devreme.

Cu un simplu zâmbet! Dacă ai şti câte se pot face cu un zâmbet! Da, cu un simplu zâmbet, lumea devine mai bună şi parcă tot ce-i rău dispare! E greu de crezut, dar dacă a-i închide ochii pentru o secundă şi ţi-ai imagina o zi din simpla sau năucitoarea ta viaţă, o zi plină de zâmbete, a-i fi cu un surâs mai fericit şi soarele ar apărea chiar în mijlocul celei mai reci ploi de toamnă. Iar dacă ar fi iarnă, în mijlocul celui mai puternic viscol, a-i crede că ninge cu îngeri.
În cele mai triste zile, vrei să simţi că nu eşti singur.. găseşte un prieten, sau poate un coleg, sau chiar pe cineva pe care d-abia ai cunoscut.. şi zâmbeşte-i! Vei simţi că trăieşti şi că, dacă vrei cu adevărat, poţi să găseşti tot ceea ce cauţi şi încă nu ai găsit, poţi obţine tot ceea ce încă nu ai şi poţi să devii ce ţi-ai dorit dintotdeauna. Poţi să afli ce nici măcar nu ştiai, poţi să te descoperi fără să fi ştiut că n-ai făcut-o încă şi, mai ales, vei vedea că zâmbetul se întoarce, cu aceeaşi căldură cu care l-ai oferit şi tu.

Un zâmbet poate să-ţi dea speranţă - oricât de greu ar fi, curajul - oricât de mare ţi-ar fi timiditatea, bucuria - oricât de întunecate ar fi zilele tale, încrederea - oricât de mult ai fost dezamăgit şi sinceritatea - oricât de greu ţi-ar fi să spui adevărul. Nu uita că e un simplu zâmbet! Care poate face totuşi atât de multe...
Dacă n-ai totuşi puterea să zâmbeşti, uită-te în jur şi observă. Cum ar putea să fie greu să zâmbeşti atâta timp cât nu eşti singur pe lume? Sunt atâţia oameni.. şi chiar dacă unul singur îţi este aproape, mulţumeşte-i! Nu-i oferi ceea ce are deja sau ceea ce poate cumpăra. Oferă-i în schimb, un zâmbet, care valorează mult mai mult decât toate bunurile materiale. E chiar simplu: zâmbeşte mereu.. dacă vezi pe cineva pe stradă care pare supărat, zâmbeşte-i! Nu te costă nimic.. gândeşte-te că poate e singurul zâmbet pe care-l vede de foarte mult timp!
Şi când simţi că nu găseşti forţa interioară pentru a face acest lucru, adu-ţi aminte că cu fiecare zâmbet pe care-l oferi, vei fi cu un strop mai împlinit, cu o picătură mai viu, cu o rază de soare mai vesel şi cu o bătaie de inimioară mai iubit!

PS: Nu regreta nimic din ceea ce ai făcut, pentru că la un moment dat, a fost exact ceea ce ţi-ai dorit!

Un comentariu:

  1. ca bine zici.. de-ar fi mereu asa.. sa mergi pe strada si sa fii bombardat cu zambete.. unii ar zice k face lumea misto de ei.. unii ar crede k e o farsa.. unii s-ar simti chiar bine.. tu cum te-ai simti?

    RăspundețiȘtergere