23 noiembrie 2009

Ştampila buclucaşă


După luptele seculare purtate între candidaţii la preşedinţie, după vorbele grele pe care şi le-au aruncat în public unu' altuia Băse şi Crinuţ, după sumele impresionante aruncate pe campaniile electorale, fluturaşi, pungi de plastic, brichete şi alte mărunţişuri care mai de care mai nefolositoare, a venit şi ziua mult aşteptată.
Sărbătoare mare a fost ieri. Nu religioasă. Ca oricare alta, o duminică obişnuită, dar totuşi ...specială. Mergeam pe stradă şi mă împiedicam la fiecare doi metri de băbuţele care şi-au scos paltoanele din tinereţe de la naftalină şi de bătrâneii care le însoţeau, îmbrăcaţi la 4 ace, purtând pălăriile de fetru din vremurile bune şi pantofii lustruiţi înnobilaţi prin învechire. Nu era greu să-ţi dai seama încotro se îndreptau.
Mergeau cu pas domol, dar hotărât... spre urne. Alegerile prezidenţiale din 2009 i-au convins pe toţi românii cu drept de vot să vină să-şi exprime opţiunile. În drum spre urne, românul s-a mai oprit să mai schimbe o vorbă, două cu vecinii.

N-am fost personal acolo, dar din câte am auzit, la secţiile de votare a fost o aventură în toată puterea cuvântului. Ştampilele au constituit o veritabilă probă de foc. Păreau confecţionate de copiii de la Cenaclul "Mâini (ne)Îndemânatice", în mare grabă. Şi, ori nu se uscase lipiciul bine, ori se terminase. Cui nu-i rămânea tuşul în palme, se alegea aproape sigur cu ..cauciucul ştampilei lipit de buletin. Sau, şi mai rău, aceasta dispărea ca măgaru' în ceaţă.
O fi fost făcătură? Sau poate o nouă găselniţă de fraudare a alegerilor aceste ştampile buclucaşe? Românii, însă, au votat cu hotărâre. S-au înghesuit. Au aşteptat ore în şir la cozi interminabile, au pus în urne buletine cu speranţe, buletine în care şi-au îngropat amărăciunea, deziluziile, şomajul şi facturile neplătite. Apoi au plecat acasă, au stat lipiţi de televizor, aşteptând cu sufletul la gură să vadă dacă votul lor a contat.
Şi uite aşa, a trecut românul proba ...ştampilei!

4 comentarii:

 1. Eu n-am fost pana acum la vot, nu stiu de ce, dar pur si simplu nu prea dau doi bani pe candidati...

  Scuze ca zic aici, insa nu stiu cum altfel sa te contactez ^__^"... uhm... e vreo cale prin care am putea conversa ? Messenger, cel mai indicat...

  RăspundețiȘtergere
 2. Na, eu's din categoria lame, d'aia care s-au pricopsit cu tusul in palme:D

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Adi.. nici eu n-am fost la vot, dar eu cel putin am alta scuza :p n-am 18 ani, dar o sa implinesc peste cateva zile, poate imi fac simtita prezenta la turu' 2 :))

  da-i click acolo unde scrie "vizualizati profilul meu complet" si tre' sa scrie undeva in stanga e-mail, dai click acolo si iti apare adresa mea.. iar altceva nu mai ai de facut decat sa astepti sa-ti dau accept :p

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Di.. hai mey lasa, stai tu linstita :p era mai grav daca nu te duceai pe motiv ca nu vrei sa-ti murdaresti degetele de tus :))

  RăspundețiȘtergere