07 octombrie 2009

Aproape o şoaptă


Pe măsură ce creşti, realizezi că până şi persoana care nu trebuia să te dezamăgească, probabil o va face. Vei avea inima frântă cel puţin o dată. Iar când o vei mai păţi, va fi din ce în ce mai rău. Vei frânge şi tu inimi, aşa că adu-ţi aminte cum era când sufereai. Şi gândeşte-te de zece ori înainte de a face un lucru.. vorba croitorului: "măsoară de trei ori, taie o dată!" Te vei certa cu cel mai bun prieten. Îţi vei învinui noul iubit pentru greşelile pe care le-a făcut predecesorul său. Vei plânge pentru că timpul trece prea repede. Şi, poate, vei pierde pe cineva drag.

Vorbe dulci sunt uşor de spus. Lucruri drăguţe sunt uşor de cumpărat. Dar oameni de treabă şi în care poţi avea încredere sunt mai greu de găsit.
Viaţa se termină când tu încetezi să visezi. Speranţa moare când tu încetezi să crezi. Dragostea se termină când încetezi să mai ţii la persoana respectivă. Prietenia se sfârşeşte când nu mai există comunicare.
Aşa că împarte şi bune, şi rele cu cine crezi că merită şi îţi este prieten. Iubeşte fără condiţii, ca şi când nu ai fi avut niciodată inima frântă. Vorbeşte fără intenţii sau pentru a lăsa cine ştie ce impresii. Dăruieşte fără să ai un motiv anume. Învaţă să ţii la cineva fără a avea un motiv anume sau fără a-ţi cere explicaţii pentru asta. Căci toate acestea sunt inima adevăratei prietenii!

Aşa că, profită din plin! Trăieşte fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima! Nu te gândi la viitor.. nu dezgropa trecutul.. trăieşte prezentul! Râzi mult! Fă-ţi o mulţime de poze astfel încât în zilele când te vei simţi singur, să te uiţi la ele şi să realizezi ce oameni minunaţi ai, de fapt, lângă tine! Cumpără-ţi ceva care te face fericit, chiar dacă nu ai neapărat nevoie de el.. doar simplul fapt că ţi-l doreşti, ar trebui să te motiveze să nu mai stai pe gânduri.
Uită supărările! Lasă deoparte regretele! Pentru că pentru fiecare şaizeci de secunde cât stai supărat, pierzi un minut din viaţă, pe care nu ţi-l mai poate da nimeni înapoi!

4 comentarii:

  1. Ah, esti din ce in ce mai profunda in discurs

    RăspundețiȘtergere
  2. E de bine, de foarte bine. Numai sa nu incepi sa o arzi gen Cioran ca ma pierzi pe drum :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh, nici chiar asa :)) mai am si eu momentele mele.. dar in niciun caz nu ma fac filosoafa :))

    RăspundețiȘtergere