12 octombrie 2009

Mult zgomot pentru nimic


Nu credeam că o să ajung să scriu despre aşa ceva. Dar, oficial, simt că nu mai pot, nu mai rezist! Peste tot unde mă duc, aud mereu aceeaşi tâmpită discuţie. Cu şi despre BAC. Deci m-am săturat! Nu înţeleg de ce se face atâta vâlvă pe tema asta. La urma urmei, e DOAR un examen. Îl iei.. bine, bravo, felicitări, mergi mai departe. Nu-l iei.. îl mai dai o dată în toamnă. Nu-l iei nici atunci, îl dai la anu' în vară. Şi tot aşa, până îl iei.

Ce optimistă sunt! Şi modestă, n-am ce zice. Nu, da acu pe bune. Mi-a făcut profa de română capu calendar. Pardon, rectific.. ne-a făcut, mie şi colegilor mei. Se stresează ea mai mult ca noi. Frate, la urma urmei, suntem şi noi conştienţi că avem bacu, da dacă atât ne duce bibilica.. ce să facem? Eu una n-am pretenţii.. nu vreau să iau 9 şi 10.. poate doar la geografie, că e mândria mea, ce naiba. În rest, mă mulţumesc şi cu 7-8 sincer. Şi mă enervează că alţii vor să-mi bage cartea în cap cu pumnu' ..că tot ca mine fac, şi tot cât o să vreau eu o să învăţ.. aşa că, lăsaţi-o mai moale, stresaţilor!

Şi într-o zi mă enervasem în aşa hal, că am început să fac o criză de nervi, să plâng şi să fac ca toţi dracii, că vezi doamne, eu nu iau bacu. La oral adică, la română, că nu ştiu să vorbesc, că o să am emoţii, că n-o să ştiu ce să zic, bla bla. Pân' la urmă mi-am revenit şi mi-am zis că na, ce-o fi, o fi. Doar n-oi fi eu prima şi ultima care pică bacu. Da acu' pe bune, cu aşa profesori handicapaţi şi tâmpiţi, ce să faci? Mai mult mă sperie, decât să mă liniştească! În loc să mă încurajeze, îmi zic ei dinainte cât e dracu de negru. Poate chiar nu mă interesează! Eu poate îl văd în nuanţe..

2 comentarii:

  1. Mda, asa e! Unu' n-ar zice"Stati, ba, chill ca nu e mare lucru!". Asa am patit si eu cu profa mea de romana, ca vaaai n-o sa trec de oral, ca n-am un discurs ca lumea si numai bine a bagat groaza in mine si a dat cu self-esteemu' meu de pamant si cand colo am luat toate probele si acuma am si blog, na.
    In concluzie, capu' sus, urechi inchise, minte deschisa si la drum!

    RăspundețiȘtergere
  2. oo da :> ce pot sa mai zic? mersi de incurajare >:D< chiar o sa iau in considerare si vorbele tale :*

    RăspundețiȘtergere