15 iulie 2009

Cât valorează o femeie?

Într-o conversaţie, un bărbat îi pune următoarea întrebare unei femei: "Ce tip de bărbat cauţi?" Ea rămase un timp tăcută, înainte de a-l privi în ochi, şi îi zise: "Chiar vrei să ştii?" "Da, vreau!" veni şi răspunsul lui. Atunci, ea a început să spună: "Fiind femeie, sunt în poziţia de a-i cere bărbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine. Plătesc facturile, mă ocup de casă, merg la supermarket, fac cumpărături - totul fără ajutorul unui bărbat. Şi atunci îmi pun întrebarea: Ce poţi tu să aduci în viaţa mea?

Bărbatul rămase uimit. Se uita lung la ea. Se gândea cu siguranţă că e vorba de bani. Ea, ştiind ce gândeşte el, spuse: "Nu mă refer la bani! Am nevoie de mai mult! Am nevoie de un om care să lupte pentru perfecţiune în toate aspectele vieţii!"

El îşi încrucişă braţele şi, privind-o, îi ceru să explice mai în detaliu. Ea continuă: "Caut pe cineva care să lupte pentru perfecţiune mentală, pentru că am nevoie de cineva cu care să conversez şi care să mă stimuleze intelectual. Am nevoie de cineva suficient de sensibil, care să înţeleagă prin ce trec eu ca femeie, dar suficient de puternic ca să mă încurajeze şi să nu mă lase să cad. Caut pe cineva pe care să-l respect, ca să pot fi "ascultătoare". Nu pot să fiu aşa cu cineva care nu poate să-şi rezolve singur problemele."

Când termină de vorbit, se uită la el şi îl văzu foarte derutat şi întrebător. El îi spuse: "Ceri mult!" La care ea: "Valorez mult!"

3 comentarii:

  1. wow.. fraza aia din final ..e pur si simplu.. [speechless]

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda o bucata din viata de zi cu zi a omului nu a femeii :)o psihologie de rutina , care nu aduce nimic nou , nimic surpinzator , un text ce aduce un suflu SF , lipsit de esenta , realist pe de o parte si utopic pe de cealalta . Cu o concluzie usor misogina si logica in acelasi timp " Ce bine ar fi daca am putea trai fara femei ! "

    RăspundețiȘtergere