01 decembrie 2009

O zi mai... specială


În primul rând, vreau să vă mulţumesc vouă, celor care îmi citiţi periodic postările şi care vă mai daţi cu părerea referitor la articolele pe care le scriu. Accept şi critici, nu numai vorbe de bine, deci nu vă sfiiţi să faceţi acest lucru, pentru că m-ar ajuta enorm să-mi îmbunătăţesc "prestaţia".. sau puteţi veni cu idei, ce v-ar interesa sau ce v-ar plăcea în mod deosebit să citiţi pe blogul meu. Asta nu înseamnă că o să mă schimb total, dar voi avea în vedere şi dorinţele publicului cititor.

În al doilea rând, vroiam să vă povestesc ce am păţit azi...
Ziua de astăzi s-a anunţat a fi extrem de încărcată încă de aseară, de când am vorbit cu prietenii mei să mergem şi noi la defilare, să vedem şi noi domn'le "pe viu" care e treaba cu sărbătorirea acestei zile speciale, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Ca un mic detaliu, mă laud şi eu că m-am născut tot în această zi şi că tocmai am împlinit 18 ani de existenţă.. dar deviez de la subiect. Am vrut să merg la Arcul de Triumf în dimineaţa ceţoasă care m-a întâmpinat de cum am ieşit pe uşă mai mult din simplul fapt că n-am fost în viaţa mea, am stat în fiecare an acasă şi priveam la televizor ce se întâmpla în oraş ("mare ruşine!" ar spune unii, dar asta e, toate au câte un început, mai devreme sau mai târziu..)
Aşa că, m-am îmbrăcat gros şi am pornit spre Arcul de Triumf împreună cu prietenii mei, care nu încetau să mă tachineze cu replici gen "vai, Moni, eşti născută de 1 decembrie şi n-ai fost în viaţa ta la defilare.. aiurea rău!" Într-un final au încetat, când am ajuns acolo (mult prea devreme) şi am stat să dârdâim de frig şi pe ceaţa aia care nu dădea semne să se risipească, spre marea dezamăgire a lui Vlad, care vroia cu orice preţ să vadă avioanele survolând (e mare pasionat de avioane, vrea să se facă pilot, un detaliu complet neinteresant, ştiu!)
Când ne-am găsit şi noi în sfârşit un loc unde să stăm, mai în faţă cică, să vedem şi noi altceva decât cefele şi mătreaţa altora, am constatat că ne aşezasem în spatele unei doamne extrem de binevoitoare, mai la 64 de ani aşa -cum bine a ţinut să ne informeze- care ne asculta fiecare cuvinţel, banc sau glumă mai deocheată şi râdea la unison cu noi.. ba mai zicea şi ea câte ceva, să nu pară "comunistă".
Şi, bineînţeles, că la cât de în faţă ne aşezasem, am ajuns mai prin spate, că tot veneau cucoane cu plozi şi ziceau că vezi Doamne să le lăsăm şi pe ele să treacă "că sunt cu ăsta micu' şi vrea şi el să vadă!" Păi bine măi muiere, şi cu ce sunt eu vinovată, sau mai bine zis, ce obligaţie am eu să-ţi dau mătăluţă locu' meu mult căutat şi în sfârşit ales ca să stai cu ţâncu' să vadă Parisu'. Adică, la urma urmei, şi eu vreau să-l văd, şi nu mă bag aşa în faţă...
M-am abţinut eroic să nu scot perlele astea din gură că de, hai să fiu şi eu mai diplomată, şi să mă fac că plouă, când de fapt afară era doar ceaţă. Şi uite aşa am stat noi în picioare de la 9:30 până pe la vreo 13:00 de îngheţasem acolo şi ne mai şi întindeam gâturile să vedem ceva.
Nu mai spun că la plecare, când să zicem şi noi Doamne ajută că o să ajungem acasă, a trebuit să mai stăm vreo juma' de oră că toată suflarea omenească se ducea spre metrou, şi n-aveai nicio şansă să ajungi peron, şi chiar dacă ajungeai, trebuia să laşi vreo 2-3 metrouri să treacă ca să apuci şi tu să întri în al patrulea. În staţie la autobuze la fel era. Până la urmă am luat-o aşa frumuşel pe jos de la Aviatorilor până la Victoriei, că tot era frig afară şi am zis că ne mai aerisim şi noi plămânii..

6 comentarii:

 1. ăă...azi este ziua ta?sau poate am înţeles eu greşit....oricum,LA MULŢI ANI!
  şi eu am fost astăzi la ceremoniile de 1 decembrie din orasul meu în calitate de reprezentant al elevilor.-vezi Doamne-.

  RăspundețiȘtergere
 2. ăăă.. nu, n-ai înţeles greşit, ai înţeles cât se poate de bine :p astăzi e (sau mă rog, a fost) ziua mea :D şi îţi mulţumesc pentru urare :*

  RăspundețiȘtergere
 3. Cum te-ai bagat tu repede sa te serbezi pe 1 decembrie, sa eclipsezi tu Ziua Nationala a tarisoarei noastre. Hai La Multi Ani!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ha! Tare asta! :))
  Pai daca nu eu, atunci cine, mey?? :))

  Merci oricum :*

  RăspundețiȘtergere
 5. Si uite asa nu sunt eu mereu atent(timpul asta ma omoara)...ma scuzi de intarziere, dar mai bine mai tarziu decat niciodata...la multi ani, sa fii sanatoasa si fericita si ce iti doresti sa iti ajute Domnul sa se indeplineasca:)...sa ne citim placut in continuare si toate cele bune:)

  RăspundețiȘtergere